Jom Exchange Links.. :)

Jom Exchange Link

Saturday, 3 September 2016

Belanja 4H 3M

Total Belanja

Krabi Front Bay 3800        
Aonang Pricvellvi 2800     Soping 110
        Massage 130
SimCard 300     Cash 550
Teksi (Airport) 350     Cash 400
Makan (PakTham) 600     Tiket 600
        Hotel KF 470
Teksi 150     Hotel AP 290
Shopping 200     Teksi 50
Durian 240     Island 380
Lunch 180       2980
Sewa Motor 300        
Minyak 100        
Buah2 320        
           
Island 3800        
Sopping (beg) 200        
Makanan 890        
Airport 500        
Massage 1130        
           
15860

Monday, 29 August 2016

Last Day Krabi

Ok. last day. seawal jam 6.30 pagi dah turun breakfast.  Makanan banyak.  Pagi2 dah ada nasi dengan tomyam lagi.

Lepak makan. -- pi jalan tepi pantai.

Kol 10 pagi amik pakej SPA kat Aonang ni.  Buat facial dan massage. 1100 baht.  Jam 1130 pagi, masuk bilik kemas dan teksi utk ke airport dah ready.  Yang ni booking kat depan hotel tu jer.  Duit baht dan habis guna RM jer.  RM50 tambang ke airport dari Krabi.

Dalam setengah jam, sampai airport. Drop luggage (kos RM52 utk 20 kg).  Kat sini buat silap pulak terus masuk ke tempat boarding.  Sepatutnya dah plan nak jamak takdim kat airport krabi.  Surau kat luar jer ada, kat tempat boarding memang tak ada lah.


Jam 2.15 flight back to KL.

Aonang Princevillve

Ok.  Ni hari ketiga.

balik dari pulau, check in di Aonang Pricevillve pula.  Dengan baju yang basah kena hujan tu pi check in ...


Ni kali ketiga dok kat sini,  so tak ada apa yang suprise.  Malam keluar makan di Bongboo reataurant.  Amik beca motor tu 60 baht dari hotel.

Makan siakap tiga rasa 350 baht, lala 200 baht.  abis 900 baht untuk dinner.  Balik naik beca motor lagi kena 80 baht.

Malm tido dengan kepenatan dan pening kepala mabuk laut tu.


Phi--phi ISland Tour

Hari Ketiga

Pukul 7 macam biasa, breakfast di hotel.

Seblum tu, tanya pakej islan hopping.  Ok. hari ni ada pakej island hopping. 1800 baht seorang.  Ambil ajerlah sebab dah tak ada planning lain.

Jam 8.30 van datang ambil dari hote.  Sampai ke Nappatharah Beach.  Berkumpul. Then terus naik bot.  Yang tak best trip ni, dia pergi singgah 2 hotel lain utk amik penumpang lagi.  Dah la dengan ombak kuat,  belum apa2 aku dah mabuk laut dan pening kepala.

Sinngah di Bomboo beach.  Time sampai hujan lebat. After sekejap panas terik pulak, Dibagi masa 45 minit utk lepaks kat pantai ni.  panas berdenting and duduk jer coz kepala masih pening.  Kat sini kena bayar 400 baht seorang.

Then berhenti snorkeling.  After that, lunch di phi-phi don.  Dalam 1.45 bertolak naik bot semula.

Dalam perjalanan ombak kuat, and tak dapat ke Maya Bay.  After snorkeliing ke tempat kedua, berpatah balik. Trip ni paling tak best antara yang dah pernah pergi.  1) sebab ramai sangat dalam bot. 2) Cuaca kurang baik.  3) Tak puas hati la bayar mahal, pakej biasa sangat.



Sunday, 28 August 2016

Krabi Town

Krabi -Part 2

Pagi breakfast di hotel. Hari hujan hari ini.  Nak amik trip ke PHi-phi Island, tapi weather tak ok.  so tak tau nak buat apa.


jam 8.00 am pergi ke Krabi Town.  Dekat sahaha dalam 5 minit dari Krabi Front Bay Resort.

Krabi Front Bay Resort

Krabi - Part 1 (24 Ogos 2016)


Memulakan perjalanan dari KL ke Putrajaya, Parking di ERL (bayaran 3 hari - RM20). Solat di Aras pelepasan KLIA 2 - surau yang selesa dan besar.

Flight jam 4.25 petang. Sampai Krabi jam 4.45 waktu tempatan. Krabi awal sejam dari waktu Malaysia.

Turun flite, beli kad sim 300 baht. (utk 7 hari). Amik private texi - 350 baht untuk ke Krabi Front Bay Resort.  Perjalanan lebih kurang 30 minit sahaja.


Sampai terus check in, bilik bersih dan selesa.

Malam - makan di restoran depan hotel sahaja Parknam.  Belanja 600 baht. Amik ketam seekor, lala dan udang.

Balik tido.

...end of day 1

Saturday, 21 November 2015

5th year

Happy 5th annivesary..

at work..only
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...